SEKSCOUNSELING EN THERAPIE
Mijn naam is Pascale Wils, orthopedagoge, seksuologe en sekscounselor.
Nadat ik tijdens mijn opleiding orthopedagogiek een paper maakte over seksualiteit bij mentaal gehandicapte volwassen, ben ik mij verder gaan verdiepen en was een master in de familiale en seksuologische wetenschappen een logisch gevolg. Mijn eindwerk behandelde het thema “Is er nog seks na de zwangerschap?” Maar ook tijdens de zwangerschap kunnen er problemen zijn. Omdat ik jaren geleden deze opleidingen volgde, ben ik mezelf gaan verdiepen in gender en cognitieve gedragstherapie. Ik heb de transitie van twee vrienden van nabij kunnen meemaken, wat mij een beter inzicht geeft in de genderproblematiek.
Hierna heb ik een opleiding gevolgd om alles opnieuw op te frissen. Eind 2020 heb ik de opleiding sekscounselor met grote onderscheiding afgerond.
Ik ben getrouwd met Gert, heb 2 kinderen, Hanne en Joran en sinds 2015 zijn we tevens de plusouders van twee Afghaanse vluchtelingen, Mariyam en Nawid. In 2016 ben ik chronische pijnpatiënt geworden. De hoofdzenuw naar mijn been is beschadigd en geeft constant pijnsignalen. Hierdoor zijn vele dingen in mijn leven veranderd. Ik lees graag en bakken en werken met chocolade hebben een grotere plaats gekregen, omdat ik dit kan doen wanneer ik me goed voel. Naar optredens en festivals gaan vind ik nog steeds heel ontspannend, maar helaas moet ik hier mijn keuzes in maken. Verder hou ik wel van gamen en probeer ik zo veel mogelijk contacten te onderhouden via sociale media. Plotse veranderingen in het leven kunnen hard zijn, maar met goede ondersteuning kom je er wel.
Als vrijwilliger in het vluchtelingencentrum in de buurt, geef ik seksuele vorming en counseling aan vluchtelingen. Seksualiteit kent culturele verschillen en ook die zijn bij mij bespreekbaar.
Ik werk momenteel als onafhankelijke in de groepspraktijk Resilio (Borsbeek). Dit stelt mij in de gelegenheid mensen gericht door te verwijzen bij onderliggende problemen zoals bv depressie, faalangst, trauma… Je kan bij mij als individu en als koppel terecht met vragen of zorgen rond seksualiteit, gender en relaties.